FAQ

Wat is de selectieprocedure?
Ten eerste is het Masterplan bedoeld voor studenten of pas-afgestudeerden uit de regio Limburg. Vertegenwoordigers van de betrokken kunst- en mediaopleidingen dragen kandidaten voor en zijn betrokken bij de selectie. Studenten en recent afgestudeerden van andere opleidingen komen ook in aanmerking; hiervoor wordt gescout op diverse evenementen (zie ook Informatie voor studenten).

Het is een pré als een jonge filmmaker al een eigen idee heeft voor een korte film, maar ook de kwaliteiten van de kandidaat zijn belangrijk. Deze zijn bijvoorbeeld het vermogen om samen te werken, ondernemingszin en natuurlijk cinematografisch talent.

Ik ben geen regisseur. Kom ik toch in aanmerking?
Het Masterplan is niet alleen op zoek naar regisseurs. Ondersteunende crew in verschillende disciplines komen ook in aanmerking voor selectie. Deze disciplines zijn: spel, camera, licht, geluid/sounddesign, art direction, costume design, grime/make-up design, illustreren/storyboarden, set fotografie, editing, visual effects en filmmuziek compositie.

Hoe gaat het Masterplan te werk?
Het streven is elk jaar dat drie talenten hun ideeën voor een korte film kunnen verwezenlijken. Dat houdt in dat er drie films gemaakt worden, waar meerdere talenten bij betrokken zijn. Daarbij worden ze begeleid door de producenten van het Masterplan en andere ervaren professionals uit de Nederlandse en Belgische filmindustrie. Uiteindelijk resulteren de ideeën van de beginnende filmmakers in kwalitatief hoogwaardige films die internationaal gedistribueerd zullen gaan worden.

Waar kan ik de films bekijken?
De korte films gaan elk jaar in het najaar in première in Filmtheater Lumière. Dan zijn ze dus voor het eerst te zien. Vervolgens worden ze nationaal en internationaal gedistribueerd. Daarnaast worden de films uiteindelijk ook online gezet. Volg de website voor nieuws over de mogelijkheid om de films te bekijken.

Kan ik als professional iets betekenen voor het Masterplan Filmtalent?
De crew is een mix van zowel jonge als ervaren medewerkers. Professionals die ondersteuning willen bieden op het gebied van bijvoorbeeld spel, camera, licht, geluid/sounddesign, art direction, costume design, grime/make-up design, illustreren/storyboarden, set fotografie, editing, visual effects of filmmuziek compositie kunnen contact opnemen via het contactformulier.

Voor andere vragen kunt u contact opnemen