Talenten

Lichting 2015-2016

ONE HOUR REAL
mirilina

Van 2009 tot 2015 studeerden Miriam Gossing (1988, Siegburg (DE)) en Lina Sieckmann (1988, Engelskirchen (DE)) experimentele film, performance en fotografie aan de Kunsthochschule für Medien in Keulen bij Matthias Müller, Phil Collins, en Sophie Maintigneux. In 2015 studeerde ze cum laude af met hun film Ocean Hill Drive en het experimentele fotografieboek This Has Been Going on for Years, waarin zowel fictieve als documentaire verhaallijnen worden gecombineerd met found footage.

Samen hebben Miriam Gossing en Lina Sieckmann verschillende experimentele 16-mm documentaire films geproduceerd, waarin stedelijke en privé-architectuur, hyper-geënsceneerde omgeving en het gebied van het verlangen worden onderzocht – hierbij worden documentaire beelden met fictieve en found footage gecombineerd. Hun werk wordt internationaal getoond in tentoonstellingen en filmfestivals waaronder het International Short Film Festival Oberhausen, Germany; Roxie Theater, San Francisco, USA; Goethe Instituut, Toulouse, Frankrijk; European Media Arts Festival, Osnabrück, Duitsland; WNDX Festival of Moving Image, Winnipeg, Canada. Ze wonen en werken in Keulen, Duitsland, en zijn momenteel gastleerlingen bij Professor Rita McBride aan de Kunstacademie Düsseldorf.

 

SPROKKELHOUT
foto: www.philipdriessen.com

Lucas Camps studeerde in 2011 af aan de Filmacademie in Amsterdam. Sindsdien is hij in een groot aantal verschillende functies betrokken geweest bij korte films en bioscoopfilms, televisieseries, videoclips, commercials en bedrijfsfilms. In 2015 voltooide hij 2 korte fictiefilms. “Glimp” werd gemaakt in het kader van 48 Hour Film Project en won de prijzen voor Beste Film, de Publieksprijs, Beste Regie en Beste Muziek. “Groen” werd onder andere geselecteerd op het Nederlands Film Festival binnen de debuutcompetitie en won de publieksprijs op het Eindhovens Film Festival.

 

MENS EN BIEST
foto: www.philipdriessen.com

Laurens Jans is een Vlaams filmregisseur, woonachtig te Leuven (België). Zijn passie voor film stimuleert hem om alle facetten van het medium zo veel mogelijk te verkennen. In 2013 maakte hij als bachelor proef zijn eerste kortfilm samen met Herman Van den Bosch genaamd: “De Verzamelaar”. Deze werd bij zijn première op het Internationaal kortfilmfestival te Leuven lovend ontvangen en haalde verschillende recensies. Daarnaast werd hij ook vertoond op het filmfestival Oostende. In 2015 produceerde en regisseerde hij zijn prijswinnende afstudeerkortfilm ‘De Broers Van Bommel’. Ook deze ging in première op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven en won op het European Independent Filmfestival in Parijs de award voor Best Student Film.