Talenten

Lichting 2014-2015

A Tale of Two Brothers

Felipe Calvo

Felipe Calvo
Felipe Calvo-Montero is een Costa Ricaanse filmregisseur, woonachtig in Düsseldorf (Duitsland). Hij produceerde en regisseerde de prijswinnende documentairefilm Los Recicladores de Río Azul. Zijn laatste korte film, Return to my Mother’s Garden, ging in première bij het Filmfestival Max Ophühls Preis in Saarbrücken. Hij studeerde af aan de Internationale Filmschool van Keulen in de richting Filmregie en aan de Universidad Latina de Costa Rica in Journalistiek.

Felipe werkt momenteel aan het scenario van zijn eerste langspeelfilm, Footprint of my Absence, een drama met thrillerelementen.

Charlotte98

Eefje Suijkerbuijk

Eefje Suijkerbuijk
Eefje Suijkerbuijk studeert in 2010 af aan de Toneelacademie Maastricht.

Na haar afstuderen houdt Eefje zich bezig met uiteenlopende film- en televisieprojecten.
Ze werkt op freelance basis voor VPRO en schrijft en regisseert filmpjes voor onder andere Villa Achterwerk en VPRO TV.  Ook maakt ze verschillende korte fictiefilms. Zo maakt ze onder leiding van Maria Goos de kortfilm ‘Jetzt kommen die Kamele’.
Met haar eigen collectief Cinergy maakt zij producties die zich kenmerken door de kruisbestuiving tussen theater en film. Ook is Eefje als regisseur verbonden aan productiebedrijf Cake Film.

In haar werk komt Eefje’s voorliefde voor het tragikomische duidelijk naar voren. De mens die met vallen en opstaan vat op het leven probeert te krijgen is een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Weg met Willem

Willem Bosch

Willem Bosch
Willem Bosch (28) is van oorsprong scenarioschrijver. Hij schreef onder andere scenario’s voor de series Feuten, Van God Los en Penoza. In 2012 kwam zijn eerste roman Op Zwart uit. Weg met Willem is zijn regiedebuut.