Talenten

Lichting 2013-2014

In totaal werken ruim 30 talenten mee aan het Masterplan Filmtalent Limburg 2013-2014. Want naast de 3 teams van jonge makers die hun filmidee mogen realiseren, wordt de crew van iedere film samengesteld uit een mix van ervaren professionals en talenten op het vlak van bijvoorbeeld kostuums, make-up en sounddesign.

De werving en selectie vindt plaats onder leiding van Elbe Stevens en David Deprez. Zij worden daarin ondersteund door vertegenwoordigers van de opleidingen Communication and Media Design en ABK Visuele Communicatie van Zuyd Hogeschool, Toneelacademie Maastricht, Arcus College Heerlen, de Media, Arts & Design Academy in Genk en het platform voor mediaprofessionals Cinesud.

De volgende talenten in de selectie 2013/2014 hebben hun filmplan verwezenlijkt:

Voor je de grond raakt

p-sophie-vd-pol-101

Sophie van de Pol
Sophie van de Pol (1991) volgde de regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht, die zij in 2014 afrondde.

Naast het regisseren van teksttoneel (o.a. onder leiding van regisseuses Alexandra Broeder en Susanne Kennedy), is zij zich gedurende de opleiding meer gaan toeleggen op het maken van film.
Als scenarist en regisseur maakte ze de korte film Roest (2012) en schreef mee aan de dansfilm Flight of Life (2013) van Gotra Ballet en regisseur Elbe Stevens. In het laatste jaar van de opleiding maakte ze binnen het Masterplan Filmtalent Limburg haar afstudeerfilm Voor je de grond raakt (2014).
In haar werk is ze op zoek naar het wankele moment waarop je de controle nog net in handen hebt of juist net verliest. Haar werk is poëtisch, sensitief, gedetailleerd en licht humoristisch.

 

p-bart-vd-woestijne-1011

Bart van de Woestijne
Bart van de Woestijne (1991) volgde de performanceopleiding aan de Toneelacademie Maastricht, die hij in 2014 afrondde. Opgeleid als performer beweegt hij zich altijd in het gebied tussen maker en speler. Hij had een hoofdrol in de korte film Suikertrip (2010) van Sia Hermanides en speelde in de korte film Roest (2012), waarvan hij zelf het scenario schreef. In het theater is hij werkzaam als schrijver en regisseur voor onder andere Dries Verhoeven en maakt hij zijn eigen werk. Zijn voorstellingen zijn voor hem een openbaar onderzoek, waarin hij samen met het publiek verschillende aspecten van het leven en de dood bevraagt. Ook in zijn films staat het onderzoek centraal – met name naar de menselijke geest – en probeert hij aan de hand van kleine, persoonlijke verhalen het universele aan te raken. Met een lichte toon behandelt hij zware thema’s, laat hij de tragiek van de mens zien, altijd met als hulpmiddel de taal en de poëzie.

De Smet

foto: www.philipdriessen.com

Thomas Baerten
Thomas Baerten (1988) is geboren en getogen in het Limburgse Bilzen. Al van kinds af aan had hij het gevoel dat hij anders keek naar films dan de meeste mensen. Na zijn middelbare school besloot Thomas dan ook zijn kans te wagen in “de filmschool”. In deze masteropleiding leerde Thomas filmen, monteren, schrijven en produceren.
De grote droom van Thomas is en blijft het maken van films, het vertellen van een verhaal. Het is dan ook zijn doel binnen x-aantal jaar zijn biografie te kunnen aanvullen met enkele vermeldingen van zelfgemaakte kortfilms, series en langspeelfilms.

 

foto: www.philipdriessen.com

Wim Geudens
Wim Geudens (1986) is afkomstig uit Witgoor, het centrum van de “Stille Kempen”. Wim deelde de schoolbanken met Thomas tijdens hun filmopleiding. Hun gevoel voor humor en liefde voor eighties-muziek zorgde meteen voor de juiste connectie.
Wim realiseerde in het kader van de filmopleiding twee succesvolle kortfilms: ‘Beats of Love’ (2011) en ‘Robbie Rocket’ (2012). Deze kortfilms werden geselecteerd voor zowel nationale als internationale kortfilmfestivals en mochten hier ook enkele prijzen in de wacht slepen, waaronder de juryprijs voor het ‘Beste Debuut’ op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven (2011).
Wim is verzot op kortfilms en wil zich hierin verder specialiseren om in een later stadium over de nodige ervaring en expertise te beschikken voor het maken van een serie of langspeelfilm.

Connecting Flights

foto: www.philipdriessen.com

Arthur Gorissen
Arthur Gorissen (1989) is afgestudeerd Animator aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU) met de kortfilm Branch Line. Sindsdien is hij werkzaam als freelancer onder de naam “ikbenarthur”, waarbij de nadruk ligt op werk als animator/designer voor commerciële projecten voor bedrijven en instellingen.